SKEK

EXPOSITIE

Elke twee maanden is er aan de muren van ons restaurant een andere expositie te bewonderen, veelal gemaakt door jonge studenten. Van jurken die aan het plafond hangen tot persoonlijke fotoseries, alles komt voorbij. Wil jij ook een keer jouw werk bij ons exposeren? Mail dan naar expo@skek.nl

Vanaf 19 mei hebben we weer een nieuwe kunst expositie! Niemand minder dan Jitske Luijendijk hangt ons restaurant vol met haar werk.

“In mijn foto’s staan objecten centraal. Deze hedendaagse objecten zijn overblijfselen van een romantische relatie die tot een einde is gekomen. Ik onderzoek de betekenissen van deze objecten. Wat doet de beeldende vertaling van deze overblijfselen met de betekenis van de spullen? In mijn werk verandert de waarde van de spullen continu, allereerst doordat deze niet meer verbonden zijn met liefde en de keuze om er mee te werken. De spullen komen uit een massaproductie en zijn hierdoor makkelijk vervangbaar. Echter hebben deze spullen voor mij een emotionele waarde gekregen doordat de relatie tot een einde is gekomen. Ik experimenteer met de betekenis van deze spullen, waardoor het beeld van de persoon die ze heeft achtergelaten voor mij en de beschouwer veranderd. Ik haal mijn inspiratie uit verschillende compositie en belichtingstechnieken uit de schilderkunst en combineer deze in mijn werk met de moderne objecten en diverse digitale fotografische middelen. De foto’s zijn geïnspireerd op vanitas stillevens uit de gouden eeuw. In deze schilderijen staat het thema “momento mori” centraal, oftewel, gedenk te sterven. De schilderijen wijzen de kijker constant op een einde wat er aan zit te komen: de dood. In mijn fotoserie speel ik ook met deze symboliek, alleen staat bij mij niet het einde als in de dood centraal, maar het einde van een relatie.”

Komt dat zien!

expo@skek.nl